Periartrita antiinflamator

Sfatul Farmacistului: Periartrita scapulohumerala - pomada

Georgiana Tache Afecţiune caracterizată prin periartrita antiinflamator provocate de inflamaţia ţesuturilor din vecinătatea articulaţiei umărului sau periarticulare, care duc la disfuncţionalitate până la blocarea umărului.

Simptomele pot varia de la durere moderată la nivelul umărului, fără ca mişcările să fie limitate, din cauza unei tendinite a muşchiului supraspinos sau a muşchiului lung al bicepsului, până la durere intensă, acută, a umărului, cu limitarea totală a mişcărilor acestuia, în legătură cu o inflamaţie a bursei seroase bursita.

Blocarea umărului — algodistrofia — este cauzată şi de retracţia cu îngroşarea capsulei articulare a umărului capsulita retractilăfiind o afecţiune foarte dureroasă, în care mişcările umărului sunt aproape imposibile umăr îngheţat.

  • Periartrita scapulohumerală - Doctor Georgiana Tache
  • Periartrita scapulohumerală - Aliphia

Se mai poate constata un umăr pseudoparalitic, provocat de o ruptură tendinoasă, frecventă la sportivi, durere puţin intensă, dar pacientul nu poate mişca umărul. Se administrează, după caz, miorelaxante şi antiinflamatoare local gel, cremă, infiltraţiioral sau injecţii intramusculare şi fiziokinetoterapie. Se poate practica şi o puncţie a lichidului periartrita antiinflamator sau repararea chirurgicală a tendonului rupt.

Articole recomandate

Imobilizarea relativă sau absolută a articulaţiei umărului reprezintă o atitudine adjuvantă. În cazul umărului acut hiperalgic, se poate ca durerea să periartrita antiinflamator cedeze la antiinflamatoarele nesteroidiene, iar infiltraţiile sunt imposibile, deoarece simpla atingere este extrem de dureroasă.

După ce durerile se reduc, se poate lua în considerare şi corticoterapia locală — infiltraţii. Umărul blocat beneficiază de tratamentul antiinflamator doar la început, când doare, şi se recurge la antiinflamatoarele nesteroidiene — indometacin, ketonal, diclofenac, ibuprofen, celecoxib etc.

periartrita antiinflamator boli ale articulațiilor picioarelor gonartroza

Pentru recuperarea mobilităţii articulare la nivelul umărului importante sunt kinetoterapia şi fizioterapia. Pentru reeducare funcţională sau recuperarea mobilităţii sunt necesare buna cooperare şi participarea activă a bolnavului.

periartrita antiinflamator Alflutop injecții dureri articulare Preț

Adesea, se ajunge la intervenţie ortopedico-chiurgicală sau artroscopie a umărului. Kinetoterapia vizează recuperarea mobilităţii, iniţial prin abordarea a structurilor necontractile ale umărului capsula, ligamentele, bursa, tendoanele şi, ulterior, prin abordarea structurilor contractile muşchii.

periartrita antiinflamator cumpărați un tratament comun

Fizioterapia constă în termoterapie locală sau diatermie de profunzime parafină, unde scurteelectroterapie analgetică şi decontracturantă curenţi diadinamici, interferenţiali, curent galvanic sub forma galvanoionizărilormasaj trofic şi decontracturant, ultrasonoforeză, laserterapie, hidrokinetoterapie.

Ațiputeafiinteresat