Muschii tibiei.

Fața superioară platoul tibial [ modificare modificare sursă ] Fața superioară a extremității superioare, numită în clinică platoul tibiei sau platoul tibial prezintă 3 părți: două suprafețe articulare numite cavități glenoide sau suprafețe articulare tibiale superioare medială și lateralăsituate pe fața superioară a condililor tibiali, și un spațiu interarticular, numit spațiul intercondilian, care separă cele două cavități glenoide.

Suprafețele articulare, medială și laterală, se articulează muschii tibiei condilii femurali corespunzători.

  • A SCĂPA DE DUREREA TIBIEI: 15 PAȘI (CU IMAGINI) - SOLUŢII -
  • Scapă de durerile de tibie Soluţii Soluţii Termenul medical indrom de tre tibial medial MT e referă la durerea cauzată de upraolicitarea au întinderea repetată a mușchilor care traverează tibia tibia.
  • Artroza periilor articulațiilor mici
  • De la dureri în articulații
  • Dictionar Medical muschiul tibial
  • Durerea tibială Durerea tibială reprezintă durerea în partea anterioară sau laterală a marginii tibiale.

Unghiul acestei înclinații este de circa 5,6° interval între 5 și 10 °. De notat că această înclinație panta tibială este mai mare decât cea a platoului tibial împreună cu meniscurile sale, panta meniscală este aproximativ perpendiculară pe axul diafizar proximal al tibiei. Înclinația, care este maximă la naștere, se micșorează odată cu vârsta, și este mai pronunțată la persoanele care stau obișnuit pe vine în poziție ghemuită.

Faceți o rezervare

Aceste două fețe articulare sunt orizontale și privesc în sus și sunt acoperite cu cartilaj hialin. Fiecare dintre ele prezintă o margine periferică semicirculară și o margine mediană sau o margine axială în raport cu axul osuluicare este convexă pentru fața articulară laterală, și aproape rectilinie pentru fața articulară medială.

muschii tibiei

Această margine mediană, la nivelul porțiunii sale mijlocii, se înalță de-a lungul celor doi tuberculi intercondilieni, mărind în aceeași măsură diametrul transversal al fețelor articulare. Această margine mediană, ridicată în sus, a celor două fețe articulare este înclinată cu 45° pentru fața articulară laterală și aproape verticală pentru fața articulară medială.

Marginea mediană a fețelor articulare superioare se prelungesc astfel pe fețele adiacente periferice ale tuberculilor intercondilieni corespunzători prin intermediul unui cartilaj care este în continuitatea cu cel al fețelor articulare superioare și astfel, ele contribuie la formarea tuberculilor intercondilieni.

Recommended Posts

Ea este ovalară și alungită antero-posterior, îngustă și excavată concavă dinainte înapoi și transversal. Muschii tibiei său mare antero-posterior este ușor înclinat înainte și lateral. Ea este mai lungă, mai îngustă, mai adâncită și mai concavă decât fața articulară superioară laterală.

muschii tibiei

Marginea sa laterală se ridică pe măsură ce ea se apropie de regiunea intercondiliană. În jumătatea sa anterioară ea se inclină în sus cu aproximativ 10°.

muschii tibiei

Periferic, în jurul marginilor sale anterioare, mediale și posterioare, ea este acoperit de meniscul medial; amprenta meniscală, mai lată posterior și mai îngustă antero-medial, este adesea vizibilă pe această față.

Meniscul acoperă o mare parte a suprafeței posterioare a acestei fețe, astfel încât, în ansamblu, se formează o suprafață concavă spre condilul femural medial. Ea are o formă ovalară rotunjită cu axul mare antero-posterior și este ușor lărgită în sens transversal; ea este ușor concavă transversal și plană mai ales central sau ușor convexă antero-posterior înclinându-se în jos anterior și posterior.

muschii tibiei

Această față este mai rotundă, mai mică și mai puțin alungită, dar ușor mai lărgită, decât cea medială. Marginile sale sunt ascuțite, cu excepția porțiunii postero-laterale, unde marginea sa este rotunjită și netedă: aici tendonul mușchiului popliteu alunecă pe os într-un șanț, aflat pe fața posterioară a condilului lateral.

muschii tibiei

Marginea sa medială ridicată se extinde spre tuberculul intercondilian lateral. Meniscul lateral acoperă periferic această față, în jurul marginilor sale anterioare, laterale și posterioare.

  1. Сверху получен строжайший приказ, капитан Бауэр, - ответил полицейский, - _никого_ не допускать к .
  2. Artroza articulației genunchiului în tratamentul adolescenților

El este mai îngust central, unde se află o proeminență, eminența intercondiliană, și se lărgește anterior și posterior pe măsură ce fețele articulare superioare deviază; el formează în ansamblu o suprafață în formă de clepsidră care este îngustată în partea sa muschii tibiei. La nivelul eminenței intercondiliene, marginile fețelor articulare superioare se ridică și formează un tubercul de fiecare parte, tuberculul intercondilian medial Tuberculum intercondylare mediale și tuberculul intercondilian lateral Tuberculum intercondylare laterale.

Join the conversation

Ea are o suprafață neregulată și rugoasă, mai lată anterior, de formă triunghiulară cu baza anterioară și este situată într-un plan aproape orizontal; ea este mai largă decât aria intercondiliană posterioară. Aria intercondiliană posterioară[ modificare modificare sursă ] Aria intercondiliană posterioară a tibiei sau aria intercondilară posterioară a tibiei Area inercondylaris posterior tibiae numită și surpafața retrospinală a platoului tibial, reprezintă porțiunea posterioară a spațiului intercondilian al platoului tibial situată înapoia eminenței intercondiliene spina tibiei și tuberculilor muschii tibiei, între fețele articulare superioare cavitățile glenoide.

Ea are o suprafață oblică, rugoasă, neregulată, de formă triunghiulară cu bază posterioară și este destul de înclinată înapoi și în jos în spatele cornului posterior al meniscului lateral către fața posterioară a tibiei.

Aria intercondiliană posterioară este mai mică, mai îngustă și mai puțin întinsă decât aria intercondiliană anterioară. În apropierea cornului posterior al meniscului lateral, se desprind două ligamente, ligamentul meniscofemural posterior Wrisberg Ligamentum meniscofemorale posterius și ligamentul meniscofemural anterior Humphry Ligamentum meniscofemorale anterius ; ele se întind de-a lungul ligamentului încrucișat posterior, înaintea și înapoia lui.

muschii tibiei

Inserția stratului fibros al capsulei articulare este nediferențiată de cea a ligamentului încrucișat posterior, care, ca și cea a ligamentului încrucișat anterior, este intra-capsulară dar extra-sinovială. Inserția membranei sinoviale a capsulei articulare muschii tibiei inserția ligamentelor încrucișate anterior și posterior.

7 exercitii pentru durerile de spate. Burileanu Alin/ hernie de disc

Ațiputeafiinteresat