Extensia cotului

Articulatia cotului – normal vs. patologic

Reluarea exerciţiilor de întindere musculară Au rolul de a detensiona segmentele lucrate şi a preveni contracturi musculare ce extensia cotului după încetarea bruscă a activităţii fizice. Aplicaţii locale cu gheaţă După efectuarea exerciţiilor fizice, datorită aportului de sânge crescut care irigă masa musculară şi zona periarticulară, apare un edem local ce poate determina, dacă persistă, o retracţie vicioasă antalgică a cotului.

Se aplică o pungă cu gheaţă învelită într-un prosop subţire uscat pe grupele musculare extensia cotului la nivelul cotului și se ţine acolo timp de minute.

Te doare cotul?

Asigură un efect antiinflamator şi totodată relaxant. Exerciţii de întindere a muşchilor ce asigură funcţionalitatea articulaţiei cotului 1.

Osul braţului humerus întâlneşte osul din zona internă a antebraţului ulna şi pe cel din zona externa radiusul pentru a forma o articulaţie asemănătoare unei balamale. Din articulaţia cotului se pot realiza mişcări de flexie înainte şi înapoiprecum şi rotaţie internă şi externă.

Contracţii izometrice ale bicepşilor Au ca scop păstrarea sau refacerea tonusului muscular al muşchilor biceps brachial şi brachial de pe faţa anterioară a braţului. Este util şi în cazul imobilizărilor prelungite ale cotului putându-se efectua sub aparatul gipsat sau orteze; îmbunătăţeşte circulaţia limfatică şi reduce edemele care se formează la nivelul cotului.

Pacientul încearcă să efectueze o mişcare de îndoire a cotului în timp ce cu mâna sănătoasă se opune acestei mişcări.

Încărcat de

Contracţii izometrice ale muschiului triceps Are rolul de a conserva şi a reface tonusul muşchiul triceps. Pacientul încearcă să efectueze o mişcare de extensie a cotului în timp ce cu mâna sănătoasă se opune acestei mişcări.

Întinderi ale muşchilor pronatori ai antebraţului Au ca scop alungirea fibrelor muşchilor pronatori care se prind pe partea internă a cotului pentru a facilita mişcarea de supinație rotire a mâinii cu palma în sus.

extensia cotului luxatie articulatie temporo mandibulara

Cealaltă mâna prinde mâna afectată şi execută o rotaţie externă a acesteia cu palma în sus până la un punct maxim posibil.

Se ţine 30 secunde. Întinderi ale muşchilor supinatori ai antebraţului Au ca scop alungirea fibrelor muşchilor supinatori care se prind pe partea externă a cotului pentru a facilita mişcarea de pronație rotire a mâinii cu palma în jos.

 • Recuperare cot - Dr. Gavrilă - chirurg ortoped
 • Anual peste de pacienți beneficiază în SUA de această procedură.
 • Examinarea clinica a cotului
 • Legtura dintre bra i antebra este realizat de cot.
 • Biomecanica cotului Biomecanica cotului Epifiza inferioara a humerusului este suportul axei de flexie – extensie.
 • Artroplastia de cot - dr. Mihai Tudor Gavrila - Global Medical
 • Tipuri de artrită a mâinilor
 • Anatomia Si Biomecanica Cotului

Cealaltă mâna prinde mâna afectată şi execută o rotaţie internă a acesteia cu palma în jos până la un punct maxim posibil. Întinderi ale muşchilor bicepşi Au ca scop tensionarea muşchilor feței anterioare a braţului pentru a facilita extensia cotului.

 1. Боясь расплакаться, она спросила Бангорн, нельзя ли выйти в туалет.
 2. Articulatia cotului – normal vs. patologic – Dr. Alin Popescu
 3. Biomecanica cotului

Se poziţionează mâna sănătoasă sub braţul afectat ca să se asigure acestuia un punct de sprijin. Se execută o extensie a cotului prin coborârea antebraţului la punctul maxim posibil. Se menţine poziţia 30 secunde.

extensia cotului talpi dureroase si amortite

Exerciţii de tonifiere a muşchilor ce asigură funcţionalitatea articulației cotului 1. Exerciţii de prono-supinație Au rolul de a tonifia musculatura pronatorie şi supinatorie a antebraţului.

extensia cotului articulația medială a genunchiului

Din această poziţie execută rotaţii externe ale mâinilor aducând palmele în sus, apoi rotaţii interne aducând palmele în jos. Flexii ale cotului cu greutate Tonifică musculatura feței anterioare a braţului şi muşchiul triceps.

Din această poziţie aduce la piept greutatea menținând cotul lipit de trunchi. Se fac 3 seturi a câte 10 repetiţii, de 3 ori pe săptămână.

extensia cotului tratamentul articulațiilor ligamentului tendonului

Flexii ale cotului cu bandă elastică Extensia cotului musculatura feței anterioare a braţului şi muşchiul triceps. Celălalt capăt este fixat inferior tratamentul artritei posttraumatice a degetelor piciorul pacientului. Din această poziţie se trage la piept de bandă cu mâna afectată menţinând cotul lipit de trunchi.

Miozita osificanta.

Extensii ale cotului cu bandă elastică Tonifică musculatura feței posterioare a braţului muşchiul triceps. Celalalte capete sunt fixate anterior şi superior.

Mult mai mult decât documente.

Extensii ale cotului cu greutate Tonifică musculatura tricepsului de pe faţa posterioară a braţului. Coboară uşor şi repetă.

Te doare cotul? Te poți programa pentru o consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament.

extensia cotului unguent pentru articulații din leziuni sportive

Ațiputeafiinteresat