Artrita lyme

Diagnosticul bolii Lyme Descriere Boala Lyme este o afecțiune multisistemică de cauză infecțioasă.

de ce rănesc articulațiile cotului mâinilor

Agentul patogen implicat este bacteria Borrelia burgdorferi, o spirochetă fără perete celular, transmisă la om prin mușcătura de căpușă. În patologia umană sunt implicate trei genospecii: Borrelia burgdorferi sensu stricto, Borrelia afzelii și Borrelia garinii.

Artrita Lyme este una dintre bolile cauzate de bacteria Borrelia burgdorferi Lyme Borreliosis care este transmisă prin înțepătura căpușelor dure, inclusiv Ixodes ricinus. Deși pielea, sistemul nervos central, inima, ochii și alte organe pot fi și ele ținta infecției cu Borrelia burgdorferi, în majoritatea cazurilor articulaţiile sunt singura ţintă a artritei Lyme. Cu toate acestea, poate exista un istoric de artrita lyme a pielii, sub forma eritemului migrator o erupţie roşietică care se extinde de la locul unde s-a produs muşcătura de căpuşă. Rareori, cazurile netratate de artrită Lyme pot conduce la afectarea sistemului nervos central. Doar o proporţie mică dintre copiii cu artrită suferă de artrită Lyme.

Infecția cuprinde întreg organismul și se manifestă în trei stadii: Eritemul cronic migrator — apare în stadiul inițial, într-un interval variabil de la momentul mușcăturii ore — săptămâni. Poate fi însoțit de simptome pseudo-gripale și de adenopatie regională.

gel de articulații vivoan

Infecția diseminată — apare într-un interval de câteva săptămâni până la câteva luni de la mușcătura de căpușă. Spirochetele se răspândesc în sânge și ajung la organe. Artrita lyme poate cuprinde: eritem migrator multiplu, febră, mialgii, artrită recurentă, cardită, tulburări de conducere atrio-ventriculară, neuroborelioză acută complicația majorăcare evoluează cu paralizie nerv facial, meningită limfocitară sau radiculonevrită.

OZONUL - remediu natural miraculos

Infecția persistentă — apare într-un interval de câteva luni pana la câțiva ani de la infecție și include: polineuropatie, artrita lyme, tulburări de memorie, neuroborelioză cronică encefalomielităacrodermatită cronică atrofică, artrită Lyme.

Diagnosticul bolii Lyme: Având în vedere gravitatea afecțiunilor pe care le provoacă și că boala poate fi multă articulațiile genunchiului rănesc noaptea asimtomatică, depistarea precoce a infecției cu Borrelia este foarte importantă.

Boala Lyme (borelioza): Ce este, cum se transmite, simptome si tratament - Sensiblu

Diagnosticul este complex și poate fi dificil de stabilit pe baza tabloului clinic, în special când pacientul nu își amintește să fi fost mușcat de căpușă în antecedente sau nu a prezentat eritem migrator. Acest algoritm este recomandat de către toate ghidurile europene și americane de diagnostic al bolii Lyme, precum și de către alte organizații și instituții europene de sănătate publică.

Stadiul II — Diseminarea precoce Stadiul II poate sa apara dupa cateva saptamani sau chiar luni dupa muscatura de capusa.

Testele de screening au o sensibilitate crescută, însemnând că la un rezultat negativ, probabilitatea ca artrita lyme persoană să aibă boala este foarte mică. În primele luni de evoluție a bolii, poate fi decelat nivelul anticorpilor de clasă IgM și clasa IgG, specifici pentru spirochete. Majoritatea indivizilor bolnavi prezintă un răspuns specific imun abia în perioada de convalescență a infecției.

schimbați articulațiile cu artrita

După finalizarea perioadei de convalescență, majoritatea pacienților prezintă un răspuns serologic pozitiv, prin prezența anticorpilor de clasă IgG. Etapa a 2-a constă în efectuarea testului Western Blot. Acest test are o specificitate mare, ceea ce înseamnă că va fi pozitiv doar la persoanele care sunt într-adevăr infectate.

Probleme de concentrare sau cu memoria; Conjunctivita sau deteriorarea țesutului ochiului; Înroșirea și tumefierea articulațiilor mari, în special a genunchilor; Palpitații și complicații cardiovasculare. Stadiul 3: Cronicizarea bolii Lyme În lipsa tratamentului, boala Lyme va progresa, putând duce până la deteriorarea articulațiilor și a nervilor; aceasta poate apărea la câteva luni sau chiar ani de la infecție. Printre simptome se află: Artrita, în special în zona genunchilor - include episoade recurente de umflare, acumulare de lichid și înroșirea articulațiilor; Amorțeala sau furnicăturile mâinilor, picioarelor artrita lyme spatelui; Oboseala cronică; Incapacitatea de a controla mușchii feței; Problemele de memorie și vorbire; O stare de spirit proastă; Rar, probleme cardiovasculare. Diagnostic În general, diagnosticul este pus pe baza erupției cutanate și a prezenței celorlalte simptome specifice fiecărui stadiu al bolii Lyme.

În cazul în care testul W. Testul W. Un rezultat negativ nu exclude infecția cu Borrelia burgdorferi, iar un rezultat pozitiv nu indică boala Lyme activă în toate cazurile anticorpii IgG persistă o perioadă lungă de timp și pot proveni de la o infecție veche cu Borrelia.

Dovada unei infecții active la pacienții seropozitivi cu simptomatologia ambiguă Un rezultat seronegativ sau neconcludent la pacienți cu suspiciune clinică de boală Monitorizarea tratamentului Monitorizarea evoluției în cazul suspiciunii clinice a unei recidive Artrita lyme nouă infecție Interpretari Anticorpii IgM sunt detectați abia în săptămâniile după infecție, iar anticorpii IgG pot fi detectați după săptămâni de la infecție.

cum doare articulația de pe genunchi

Ațiputeafiinteresat