Anatomie clavicula

Articulatiile centurii scapulare

Clavicula anatomie 14 Oct, Claviculanumită și claviculăosul curbat anterior al centurii umărului pectoral la vertebrate; funcționează ca un suport pentru susținerea umărului. Encyclopædia Britannica, Inc. Clavicula este prezentă la mamiferele cu membrele anterioare prensile și la lilieci și este absentă la mamiferele marine și la cele adaptate pentru alergare.

anatomie clavicula dureri articulare cu hipocondrie

Osul dorit, sau furcula, al păsărilor este compus din cele două clavicule topite; o clavicula în formă de semilună este prezentă sub aripa pectorală a unor pești.

La om, cele două clavicule, de ambele părți ale bazei anterioare a gâtului, sunt tije orizontale, curbate în S, care se articulează lateral cu capătul exterior al omoplatului acromionul pentru a ajuta la formarea articulației anatomie clavicula se articulează medial cu sternul stern.

anatomie clavicula tratament comun pentru LES

Ligamentele puternice mențin clavicula în poziție la ambele capete; axul conferă atașament mușchilor centurii și gâtului. Clavicula poate fi congenital redusă sau absentă; robustețea sa variază în funcție de gradul de dezvoltare musculară. Related Posts.

anatomie clavicula medicamente vasodilatatoare pentru osteochondroza coloanei vertebrale cervicale

Ațiputeafiinteresat